به رسانه ی ارتباطی مجتمع آموزشی کوثر خوش آمدید
بسمه تعالی
مسأله که در شکست درس ریاضیات سهم عمده ای دارد ، تعیین تکلیف زیاد ، کسل کننده اغلب نامربوط است . تعیین تکلیف زیاده از حد اصولا" پدیده بعد از جنگ جهانی دوم است . معلمان شهر و مناطق حومه هر دو از والدین شکایت می کنند که معلم خوب را معلمی میدانند که تکلیف زیادتری بدهد . زیرا آنها معتقدند میزان یادگیری به طور مستقیم وابسته به مقدار تکلیفی است
که توسط معلم تعیین می شود و دانش آموز انجام می دهد . برخی والدین به اجبار درخواست تمرین بیشتر برای کودک خود دارند . درحالی که کودک از درک و انجام آن عاجز است . بچه هایی که تلاش می کنند تکلیف خود را انجام دهند اغلب یک اشتباه در انجام تکلیف دارند و گاهی ممکن است که یک جمله یا کلمه و یا عدد را غلط بنویسند و تکرار این نوشته ، در ذهنشان ملکه شود که تغییر آن در آینده مشکل خواهد بود .
وقتی دانش آموزان کلاسهای اول و دوم و سوم در خانه تمرین نمی کنند ، با
عدم رضایت والدین ( اعتراض ) روبرو می شوند . و یا گاهی که قصد انجام کار خود را دارند ، والدین دخالت می نمایند و اغلب تکالیف بچه ها را خود انجام می دهند تا نشان دهند به معلم که فرزندشان چقدر باهوش است . این باعث می شود که کودک اولا" خسته شود واز تکلیف و مدرسه بیزار شود و ثانیا" عادت کند که با طرفندهای مختلف پدر و مادرش را به کمک برای تکالیف وا دارد . و خود از زیر بار در رود .
علاوه بر این معلمان تکالیف را متعادل نمی کنند . لذا ممکن است شاگردان یک شب غرق کار شوند و شب بعدی هیچ کاری نداشته باشند . عدم بازنگری و بازدید معلم از تکالیف بچه ها به دلیل عدم وقت و زمان کافی نیز باعث می شود که بچه ها تکالیف خود راطوطی وار
و هر طور که شد بنویسند و گاهی از مواقع جملات و کلماتی را از نوشته جا اندازند .
معلمان می دانند که دانش آموزان ضعیف به ندرت تکلیف انجام می دهند پس میزان تکالیف را بر اساس تفاوتهای فردی بچه ها تعیین می کنند . اگر به همه بچه ها به یک اندازه تکلیف داده شود ، فاصله دانش آموزان ضعیف از قوی خیلی بیشتر خواهد شد زیرا تکلیف بیشتر باعث افت بیشتر دانش آموزان ضعیف می شود و از طرفی باعث پیشرفت دانش آموز قوی خواهد شود .
یک مشکل جداگانه در مورد تکالیف خانه این است که محصلان احتمالا" در یک خانه
شلوغ با سـروصدای دائمی رادیـو ، تلویزیون و رفت و آمد مکرر افراد زندگی می کنند ، توقع داشتن
ازمحصلان برای غلبه بر این مشکلات در 200 شب سال توقع بسیار زیادی است . نتیجه اینکه والدین باید از چانه زدن به معلمان برای دادن تکالیف زیادتر خودداری کنند .
چرا که به اعتقاد اکثر معلمان با داشتن آزادی در کاهش اساسی تکالیف منزل خیلی بهتر و مؤثرتر می توانند تدریس کنند . بنابراین در تعیین تکالیف ریاضی به کودکان ودانش آموزان باید به نکاتی به شرح زیر نیز توجه داشته باشیم :
1- تکلیف باید به اندازه باشد ، نه کم و نه خیلی زیاد باشد .
2- در دادن تکلیف باید تفاوتهای فردی را در نظر گرفت .
3- تکالیف باید هدفدار باشد .
4- باید هر روز توسط معلم به دقت بررسی شود و نقایص گوشزد شود .
5- از انجام و تعیین تکالیف تکراری باید بپرهیزیم .
6- در کلاسهای پایین تر بهتر است که تکالیف در حضور معلم و در کلاس انجام شود .